Meny Stäng

Börja spela padel

Padel är en sport som har funnits länge, men som inte varit allt för populär i Sverige. Under år 20210 och 2021 fick sporten upp ordentlig med fart och på bara något år har det hunnit byggas ett flertal olika anläggningar och padelbanor runt om i landet. Både barn, ungdomar och vuxna i alla möjliga åldrar har testat på sporten. Vissa fortsätter att ta spelandet till en högre nivå, medan andra mest spelar för att det är roligt.

Är du intresserad av att börja spela padel eller har du kanske ett barn eller ungdom som vill testa på sporten? Kul! Padel är mycket roligt och relativt enkelt att komma igång med. Precis som med många andra sporter behöver du dock se till att ha rätt typ av utrustning, men också hitta en anläggning eller klubb att använda dig av. I den här texten kommer vi att titta närmare på sporten och vad som krävs för att komma igång.

Vad är padel?

Padel är en racketsport som har blivit mycket uppskattad och populär. Padel spelas på en padelbana som har specifika mått och som är omringad av plexiglas eller galler. För att kunna spela gäller det att ha rätt utrustning, t.ex. padelracketar, padelbollar och padelskor. Ett padelracket kan kosta en hel del om du vill ha en riktigt högkvalitativ modell. Därför rekommenderar vi att du kompletterar din utrustning med ett ramskydd för padel för tryggast förvaring.

Spela padel med kurs

Att gå en kurs i padel är ett utmärkt sätt för dig som vill komma igång och som ännu inte kan reglerna eller tekniken. Kurser finns för nybörjare såväl som för mer erfarna spelare och anpassad efter just din nivå. Här får du möjlighet att träna tillsammans med en professionell tränare som hjälper dig att utvecklas. Det vanligaste är att man har med sig egen utrustning, men i många fall kan detta även hyras på plats.

Spela padel i anläggning

Den som inte vill gå en kurs i padel kan fortfarande ta del av den underhållande sporten. Som tidigare nämnts har det byggts mängder med padelanläggningar i Sverige under de senaste åren och allt fler kommer det att bli. I en anläggning kan du boka in dig på en padelbana närhelst du känner och spela i en timme eller två. Har du ingen egen utrustning kan du hyra padelracket på plats. Du kan också köpa padelbollar i automater.

Spela padel i utomhusanläggningar

Många padelbanor är placerade inomhus i anläggningar, men det finns också ett flertal banor som är ”öppna” för allmänheten och som är placerade utomhus. Här är det inte alltid du har möjlighet att boka in dig på en bana, utan då gäller det att vara först på plats eller stå i kö. Möjligheten att hyra padelutrustning är också begränsad. Detta gäller speciellt på padelbanor där det inte finns någon bemanning. Ta därför med dig egen utrustning för säkerhets skull.

customify