Meny Stäng

Allsvenskans bästa klubb, kan det vara Malmö FF kanske?

Det finns vissa lag inom

idrott som man älskar, oavsett om man är arbetarklass eller överklass. Oavsett om man hellre går omkring med skjorta och slips med kostym till eller med en helt vanlig och snygg Hoodie med tryck. Oavsett om man är försiktig och blyg eller en person som visar känslor. Ett sådant lag är Malmö FF som är hela Malmös lag. Malmö är en av de mest klassiska klubbarna inom hela Allsvenskan! Malmö FF är även laget som lyckades med konststycket att för första gången på många långa år bland svenska klubbar ta sig hela vägen till Champions League som ett av 32 lag i Europa. Det hade går runt 15 år sedan en svensk fotbollsklubb spelade i Champions League innan Malmö fick en plats men Malmö lyckades ta sig dit. Dessutom lyckades de göra det två år i rad.

Det var en fantastisk resa för Malmö och extra kul blev det när laget hamnade i samma grupp som Zlatan Ibrahimovic lag Paris Saint Germain vilket innebar att Zlatan, som ju började sin karriär i Malmö FF många år tidigare, fick spela en tävlingsmatch mot sin gamla skånska klubb. Det blev väldigt uppskattat. Malmö spelade även i Champions League mot en av Europas allra bästa klubbar, Real Madrid. Särskilt jämnt blev det tyvärr inte men att Real Madrid spelade på svensk mark var en riktig karamell för svenska fotbollsentusiaster som kunde åka till Malmö och titta på en av de bästa klubbarna i hela världen.

På senare år har Malmö FF inte lyckats riktigt lika väl. De vann till exempel inte Allsvenskan i år utan det gjorde AIK, med Norrköping som tvåa. Utan att vinna Allsvenskan kan man inte ta sig till Champions League. I år spelar Malmö FF dock i Europa League vilket inte är så mycket sämre än Champions League egentligen och det går helt okej för dem i Europa League.

När man tänker på Malmö FF och spelare i klubben tänker man förstås gärna på Zlatan Ibrahimovic men det finns många andra spelare som spelar eller har spelat där. Till exempel den gamla 1990-talsfavoriten Martin Dahlin som spelade i Malmö FF innan han därefter blev utlandsproffs, bland annat i Bundesliga i Tyskland och i ett lag från Munchen som heter Borussia Munchengladbach. En annan spelare som har gjort ett antal säsonger i Malmö är deras nuvarande forward och striker Marcus Rosenberg som får sägas vara en riktig kulturbärare i Malmö FF och som var en av förgrundsfigurerna när Malmö FF lyckades ta sig till Champions League och spelade där. Rosenberg känner man igen bland annat på hans snabba djupledslöpningar, kvicka fötter, breda leende och mustasch. Rosenberg är en teknisk och spelskicklig forward med känsla för att göra mål. En måltjuv.

customify