Meny Stäng

Sportens inflytande

Vi lever i en värld där sport i alla former har blivit en social gemenskap, oavsett vilken gren det handlar om. Ända sedan det funnits sporter, vilket är en lång tid tillbaka i tiden, så har människor samlats och hejat på sina favoriter. Under antikens Grekland kom de första Olympiska Spelen till och under Romartiden var det gladiatorerna som stod för underhållningen. Sport är alltså mer underhållning i mångt och mycket, än vad det handlar om att förbättra sin hälsa.

Sporten – en folkfest

Sport är folklig underhållning och tillhör den kategorin där den stora massan lägger otroligt mycket pengar för att se matcher, spela på odds eller köpa sportprylar och dekaler. Många talar om hur makalöst det är att fotbollsstjärnor kan tjäna så otroligt stora summor varje månad. Somliga anser också att det är skandal att sporten tar över så mycket tv-tid och utesluter andra program i förmån för matcher och events. Dock skulle det inte vara så om det inte fanns det enorma intresse för sporten som det faktiskt gör.

Sportens baksidor

Tänk bara på vilken makt sporters olika organisationer har och hur mycket pengar det egentligen står på spel när det gäller stora mästerskap, tävlingar eller köp av fotbollsstjärnor/andra idrottsmän. Det som egentligen borde vara ren och skär underhållning, har blivit en maktkamp och ett spel om pengar som inkluderar ofantliga summor.

Detta hör också till sportens baksida. Då det står så mycket pengar på spel, är det mer än vanligt med smutsigt spel, vadslagning, korruption och smusslande under bordet.

customify