Meny Stäng

Bli bra på skidor!

Skidor

Det har ingen betydelse om du är en van åkare eller står på ett par skidor för första gången du kan alltid hitta något att bli bättre på, något att slipa bort i din åkning eller bara tänka rätt. Men first thing first som man säger i staterna, ha rätt utrustning!

Åk på rätt grejer

Nu ska du inte åka på badmintonturnering i Sydkorea eller spela bowling på Teneriffa, du ska åka skidor. Se till att ha bra skidor för dig och dina barn, de får ett bättre självförtroende om de har bra utrustning och rätt kläder. Du hittar bra kläder på https://kidsbrandstore.se/ för både killen och tjejen. Åk efter det till en butik med stort sortiment av skidor och pjäxor, har du inte råd med egna grejer så hyr på plats. Det är bättre än att åka i utrustning som du lånat i din morbrors gamla förråd, jag lovar.

Vet du inte vad som är bra skidor, så ta med en vän som kan något om skidåkning, eller fråga personalen. Många skidbutiker har mycket kunnig personal och hjälper gärna till. Köp rätt pjäxa direkt, inget är värre än slappa pjäxor i backen som inte hjälper dig på skidan, så köp inte billigaste varianten bara för att du nybörjare, skaffa riktiga grejer direkt eller hyr.

För att bli bra på skidor så måste du släppa rädslan och tycka om den positvia känslan du får i backen. Man kan inte bli bättre om man är hysteriskt rädd för att åka. Då rekommenderar jag att du börjar med syslöjd eller motionssim istället. Beroende på ens nivå gällande skidåkning så har man förstås olika motiv till att bli bättre, men vill du kunna njuta av skidåkningen så bör du åka så pass mycket att du slappnar av i kroppen när du åker. Även bra skidåkare känner pressen inför att åka.

Att ha utförsåkning som sport är förstås en annan sak, man måste spendera mer av sin tid än vad gäller andra sporter, som t.ex. fotboll eller innebandy. Du kan inte gå ut på gatan och öva backåkning i vanliga fall.

Är du nybörjare, skaffa en lärare och googla på vilka backar som är bästa att öva i. Men kom ihåg, goda råd till trots så handlar skidåkning om att bli bra på egen hand. Ingen kan ge dig balansen, ingen annan än du kan lära dig att svänga, stanna och sladda. Du måste lita på din egen förmåga upprepade gånger.

Börja inte i brantaste backen och ha inte för mycket fart i början, det slutar bara dåligt om du överskattar din egen förmåga. Det är just detta som leder till skador och olyckor, så överskatta inte din förmåga.

Lycka till med din skidåkning i vinter och kör på!

customify