Meny Stäng

Extremsporternas uppgång

Det tuffa, det utmanande, det hårda och det galna står i fokus igen. Detta symboliserar extremsporterna som kan innefatta allt från forsränning och glaciärklättring, till galet långa löparpass, bergsklättring eller bungy-jump. Det hela går ut på att få en så stor adrenalinkick som möjligt och att pusha sig själv på gränsen till utmattning, rädsla och höga risker.

Fram för multisporter och extremsporter!

Äventyrssporter har kommit tillbaka ordentligt och fler och fler vågar sig ut i naturen för att våga ge sig in i de mest krävande utmaningar. Dels får du en bra träning och dels är det så långt från den vardagliga motionen som du bara kan komma. Det är helt enkelt en annorlunda upplevelse som många förknippar med glädje och spänning.

Flera tävlingar

Ute i världen kan man tävla i ett flertal olika äventyrstävlingar som innefattar flera sporter i en och samma tävling. På Nya Zeeland finns coast-to-coast som är en multisporttävling, där man paddlar kajak, springer, cyklar och tar ut sig till max. Detta räknas som en av de svåraste multisporttävlingarna i världen. Andra liknande event är Åre Extreme Challenge där man utövar forspaddling, löper 15 km och cyklar 30 km. Loppet brukar ta ca 10 timmar att genomföra.

customify