Meny Stäng

Lugna sporter

Alla sporter behöver inte innebära att man springer runt och flåsar som en galning, även om många faktiskt föredrar att det är så. Att sporta eller träna brukar ju vara synonymt med blod, svett och tårar men det finns även lugnare sporter som bl.a tränar balansen, styrkan och smidigheten.

Yoga

Om du vill träna upp din balans och smidighet, är yoga en perfekt lugn träningsvariant som har blivit mer och mer populär. Här försöker man hitta en balans mellan kropp och själ och gör detta genom att utöva en rad svåra rörelser. Även andningen är viktig inom yogan och många känner sig avslappnade efteråt.

Body balance

Detta är en mix av yoga, pilates och tai chi och man utövar rörelserna till klassik eller rytmisk musik. Här kan det även fokuserats lite mer på styrkeövningar som bland annat hjälper till att stärka rygg och bål. Under ett body balance-pass är andningen mycket viktig, precis som i yogan.

Nia

Med ett annat begrepp kan man säga body-mind-spirit som innefattar de tre. Det gäller alltså att få en balans mellan kropp, själ och det mentala. Rörelserna som utförs är en mix av västerländska, österländska, dans och kampsport.

customify