Meny Stäng

De största sportkanalerna i Sverige

Både i Sverige och i resten av världen är det mycket vanligt att bänka sig framför tv-apparaterna och kolla in den stora matchen från någon känd liga eller titta på OS. I och med att damsporterna även har varit på stark uppgång, även om det fortfarande finns stora skillnader, så innebär det också att de olika mästerskapen ligger ganska tätt inpå varandra och ofta dröjer det inte länge förrän det ena mästerskapet är slut, så börjar det andra. Detta betyder att sportjournalister och kanaler har att göra året runt och det finns alltid något event eller sportevenemang att sätta tänderna i och rapportera om. För att se all sport, så kan du spana in de mest kända sportkanalerna.

Eurosport

Den äldsta och största sportkanalen som på senare tid har fått rejält med konkurrens från nätet och streamingtjänsterna, är Eurosport. Denna kanal grundades 1989 och har sina huvudkontor i Paris och London. Det fanns även ett i Sundbyberg som skulle avse den nordiska marknaden men den omstrukturerades för några år sedan.

Eurosport finns idag i 59 länder, översatt till 20 språk och systerkanalerna heter Eurosport 2, Eurosport 1 HD och Eurosport 2 HD. Det finns även Eurosport Player som en slags app för den som är på resande fot, samt Eurosport News för att delge tittarna resultat, nyheter och höjdpunkter.

Fotbollskanalen

Om du är ett fan av fotboll så är du inte ensam. Många i Sverige och den större delen av Europas befolkning älskar att följa sina favoritligor och spelare. Detta går bra att göra på Fotbollskanalen som är en webbplats, helt gratis. Kanalen tillhör TV4-gruppen och fokuserar som sagt, helt och hållet på den svartvita bollen och allt omkring den. På Fotbollskanalen sänds både prat och analyser samt uppvisning av veckans bästa mål och höjdpunkter. På söndagar sänds Fotbollskanalen Europa som dedikerar sig åt Europaligorna.

C More Sport

Detta är en betalkanal som verkligen fångar upp allt som sker i sportens världar. För 199 kr/mån får du allt som rör idrott och sportevenemang och du kan streama som du vill. Kanalen är helt skandinavisk och fokuserar främst på Hockeyallsvenskan och SHL men även fotboll, tennis och hästsport står på agendan. Man samarbetar med C More Hockey och C More live-kanaler för att kunna sända alla matcher och de som du inte kan se i tv, kan du streama.

C More Sport lanserades 2004 och C More har även filmstreamingtjänster och annat smått och gott.

Viasat

Även Viasat har en rad kanaler som fokuserar på sport som hockey, fotboll och motorsport. Viasat sänder sina program från London men är ett svenskt företag. De har baskanaler som Kanal 10, Kanal 6, TV8 m.fl i sitt sortiment och sänder till alla nordiska länder samt till vissa baltiska stater. Sportkanalerna är dock betalkanaler.

customify