Meny Stäng

Ishockey

Ishockey spelas på is i en rink med redskap som klubba och skridskor som huvudsaklig utrustning. Varje lag har fem utespelare samt en målvakt och det gäller att få in pucken i motståndarlagets målbur. Matcherna spelas vanligen under 60 minuter med tre 20-minutersperioder.

Ishockey räknas som en actionfylld sport där tacklingar och slag är mer regel än undantag och det är ofta man ser utslagna tänder eller konflikter. I Sverige är ishockeyn mycket populär och Tre Kronor som landslaget heter har kammat hem många vinster och guldmedaljer genom åren. Det är också många av de svenska ishockeyspelarna som blir draftade till NHL – Nordamerikas ishockeyliga som räknas som den största i världen. På hemma plan är det SHL som gäller och de är inte fy skam de heller. Även Rysslands hockeyliga KHL går inte av för hackor.

Ishockeyn är tillsammans med fotbollen, den sport som svenskarna intresserar sig mest för och oddsen och satsningarna är många inför varje match. Att betta på hockey är både roligt och spännande, eftersom man ofta inte vet vad som riktigt ska hända. Det är mycket som spelar in som man inte kan förutsäga likaväl som i andra sporter.

customify